söndag 21 juli 2013

Rally-Teddy

Min fina ögonsten kan nu utöver sina agilitychampionat även titulera sig med RLD N (Rallylydnadsdiplom nybörjare)! =)     Gårdagens tävling i Sävsjö var en lyckad dag för oss. Första loppet var en "snärtig" och lagom utmanande bana och det kändes riktigt bra när Teddy och jag körde. Vi klarade till och med skyltar vi annars har mest svårt för som tex "sitt-stå"! =)
Så jag var väldigt nöjd vi kört klart och Teddy fick massa gott!
I pausen kom domaren fram och sa vilken underbar hund jag hade och att vi hade en jättefin kontakt! Gissa om jag växte flera centimeter! =)
Vid prisutdelningen fick jag en smärre chock när det visade sig att vi hade slutat på 96 poäng!! Och domaren hade skrivit längst ner på protokollet "bästa bichon kontakt jag har sett".
Sen var det bara att vänta på nästa lopp... i stekande sol. Ska väl inte klaga på vädret, det hade lika gärna kunnat vara ösregn. Men satan vad mördande hett det var! Tur att åtminstone hundarna kunde få skugga i sin lilla komposthage.
Många, långa timmar senare var det så dags för lopp nr två. Lite klurigare bana än den första och när Teddy och jag var inne blev det ett par fel här och där. Men trots det slutade vi på 79 poäng och Teddy hade därmed tre godkända resultat i nybörjarklassen i rallylydnad! =)    Så nu jäklar är det bara att träna för fortsättningsklassen! Om bara två veckor blir det nämligen debut... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar