söndag 16 juni 2013

Teddys sista SM är över

Och vi är hemma i Motala igen sen ett antal timmar tillbaka. Trötta, men nöjda! Det här har varit det bäst arrangerade SM:et jag har varit på! Agilitybanorna var belagda på en fotbollsarena, runt om var det inte tillåtet med vare sig tält eller stolar, utan alla hänvisades till läktaren under tak där man såg hela tävlingen mycket bra! =)     Ingen trängsel vid start/mål. Innan start skickades man in i "startfållan" där det endast var ca 5 ekipage åt gången. Vid målgång var det bara att följa vägen ut. Mycket bra upplägg! Och inte blev helgen sämre av att det utlovade regnet har hållit sig borta nästintill hela tiden! =)      Sen kan inte arrangörerna rå för blåsten som var under fredagen då ett antal hundar tydligen blåste av balansbommen (lagtävlingarna), men efter några starter togs balansen bort och ersattes utav A-hindret och alla som dittills hade startat fick köra omlopp. Bra beslut!
I dagens agilitylopp blåste Teddy inte av balansen, men han hoppade/ramlade så jag tog om hindret, lyfte upp honom och taggade honom och körde balansen och sen raka vägen ut. Troligen blev han osäker på underlaget då det inte var vanlig matta, utan mer "sandpappersliknande" underlag. Huvudsaken var att han inte gjorde sig illa eller blev rädd, men då vi sprang tillbaka och ut hade han hög fart och såg lycklig ut så det var nog ingen fara! =)    Det kändes som ett fint sista SM, samspelet har varit jättefint, Teddys fart har varit något högre än vanligt och vi har haft roligt! Mer kan jag inte önska! =)    
Vi har inte filmat eller fotat något, men jag hoppas att det kommer upp både bilder och filmer på nätet senare som jag kan länka till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar