måndag 1 oktober 2012

Ett lerigt Nynäshamn...


                   Ja för så här såg planerna ut och hundar och förare var leriga från topp till tå! ;-)

Det blev en lång dag, klockan 05.00 åkte vi iväg, jag och Johanna och hundarna! En bilresa på tre timmar (enkel resa...) för att springa 3 lopp a´ 40 sekunder.... Lite galen är man nog allt! ;-)
När vi kom fram såg planerna ganska okej ut, men det ändrades så fort banvandringarna drog igång. Då förvandlades gräsplanerna till värsta leriga sörjan. Och det är ju som bekant Teddys värsta hata-underlag! Men jag gick banan och insåg att vi trots allt skulle ha en chans då det var en riktigt klurig agilitybana! Så med en jävla massa tur (med andra ord att det gick lite fel för de andra ekipagen... ;-)) så kunde det kanske bli riktigt bra!
Teddy gick runt nollat men (som Johanna sa) i söndagspromenadstempo. ;-)    Jag såg inte så många andra ekipage men hörde däremot speakern. Hon upprepade ordet "diskade" ganska ofta...
När så väl resultaten kom upp så fick jag se att vi hamnade på en 3:e plats! :-D
Kan ni tänka er?? Teddy! På en tredje plats i ett klass 3 lopp! Kommer inte ens ihåg när det hände sist...
Men som sagt, denna gången hade det verkligen inte mycket att göra med skicklighet. Det var en svår bana och med en snabb hund var det nog svårt att hinna med på sina ställen. Med Teddy kunde jag lätt springa halva banan i förväg och placera mig... ;-)     Men men, en tredje plats är trots allt en tredje plats oavsett snabb eller långsam! Ja just det, vi fick faktiskt inte ens tidsfel! Helt otroligt, måste vart en snäll domare! =)

Allteftersom dagen gick (det var 3 lopp totalt, 1 agilitylopp och 2 hopplopp) blev Teddy bara långsammare och långsammare i takt med att det blev lerigare och lerigare. I sista loppet fick jag kämpa järnet för att han överhuvudtaget skulle röra sig... ;-)     Visserligen gick vi runt båda hopploppen nollade på hinder, men i första fick vi 2 nånting i tidsfel och i andra 6 nånting i tidsfel. Så där fick vi inga bra placeringar eller SM-pinnar. Och det är ju just i hopp vi behöver SM-pinnar! Men en extra pinne i agilityklassen gör ju inget det heller, vi har fler chanser och nu börjar ju dessutom inomhussäsongen och där kan det omöjligt vara leriga planer! =)
    Mellan loppen hade Teddy det ganska mysigt med ett varmt täcke och en lillebrorsa som pussades! =)

                            Teddy hemma i värmen med sin fina rosett och tygkaktusen han vann!

Känns lite konstigt nu när den intensiva tävlingssäsongen är över. Nästa tävling blir troligen en inoff den 27:e oktober och nästa officiella inte förrän den 24-25 november. Vad ska vi då hitta på under helgerna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar